12 februari 2024

Varför behöver er BRF dörrautomatik?

Med dörrautomatik underlättar vi för alla boende i huset, särskilt för äldre och personer med funktionshinder. Dessutom bidrar det till att behålla en jämn inomhustemperatur, då dörrarna inte står öppna i onödan.

I en värld där tillgänglighet, bekvämlighet och säkerhet är prioriterade, kan dörrautomatik vara ett värdefullt tillägg till er bostadsrättsförening (BRF). Genom att investera i dörrautomatik på era ytterdörrar kan ni främja tillgängligheten för alla medlemmar, erbjuda en bekvämare vardag och samtidigt förbättra både hygien och energieffektivitet.

Öka tillgängligheten

Dörrautomatik underlättar för personer med funktionsnedsättningar, äldre personer eller personer med begränsad fysisk styrka att öppna och stänga dörren. Det gör det möjligt för rullstolsburna, personer med käpp eller kryckor och andra att enklare komma in och ut ur byggnaden.

Bekvämt och hygieniskt

Dörrautomatik eliminerar behovet av att manuellt öppna och stänga dörren varje gång någon går in eller ut ur byggnaden. Detta kan vara särskilt praktiskt när man bär tunga föremål, har händerna fulla eller behöver använda nycklar eller kort för att låsa upp dörren.

 

Särskilt under pandemin har dörrautomatik blivit alltmer populärt eftersom det minskar behovet av att vidröra dörrhandtag och därigenom minskar risken för överföring av smittsamma sjukdomar. Genom att helt enkelt gå igenom dörren utan att vidröra handtaget kan man minska spridningen av bakterier och virus.

Energieffektivare och säkrare

Dörrautomatik kan vara utrustad med sensorer som känner av när någon närmar sig eller lämnar dörren. Detta gör att dörren bara öppnas när det behövs, vilket minskar risken för att dörren står öppen i onödan och därmed minskar energiförlusten för uppvärmning eller kylning av byggnaden.

 

Sensorerna upptäcker även hinder eller tryck, och reagerar genom att stoppa eller återgå i öppningsprocessen. Detta kan bidra till att förhindra skador på personer eller föremål som kan fastna i dörren.

Kontakta oss

Vi erbjuder dörrautomatik för olika typer av dörrar, inklusive entrédörrar, hissdörrar och dörrar till sop- eller cykelrum. Vi är glada att hjälpa er bostadsrättsförening att hitta en anpassad lösning som passar era specifika behov.

Kontakta oss för offert

Hör av dig till oss direkt alternativt fyll i formuläret, så återkommer vi.

David Josefsson, COO på Mared EntryTech AB

David Josefsson

Försäljning

036-38 78 65

david.josefsson@mared.se
Patrick Bergström, Mared EntryTech

Patrick Bergström

COO

036-38 78 69

patrick.bergstrom@mared.se

Fler nyheter

14 juni 2024 Våra öppettider i sommar
Vi är tillgängliga större delen av sommaren förutom vecka 29-30 då vi har semesterstängt.
31 maj 2024 David lämnar över kontrollen
Mared EntryTech kommer att omorganisera den 1 juni, då Patrick Bergström tar över som operativ chef.
18 april 2024 Dags för FKBo’s årliga vårkonferens!
Välkommen till vår monter under FKBo’s utbildningskonferens 23-24 april på Svenska Mässan i Göteborg
23 februari 2024 Ett komplett skjutdörrsystem godkänt i brandklass EI60
Ett komplett skjutdörrsystem som är godkänt i brandklassen EI60..